Weston Roma 3-in-1 Grater Manuel d'utilisateur

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REV041813
3
.
in
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1
Grater
MODEL NO. 16-0001-W
3 Râpes
en 1
MODÈLE NO 16-0001-W
Due to constant factory improvements, the product pictured might differ slightly from the product received.
Parce que nos produits bénécient de perfectionnements constants apportés en usine, les illustrations
présentes peuvent être légèrement différentes du produit reçu.
ATTENTION!
PLEASE INSPECT THIS PACKAGE THOROUGHLY FOR MISSING PARTS OR ANY PRODUCT DAMAGE.
IF YOUR PRODUCT CONTAINS SHIPPING DAMAGE, PLEASE CONTACT RETAILER FOR ASSISTANCE.
For all other questions regarding product usage, missing parts, product damage, difculty or warranty activation,
please contact the Weston Products Customer Service Team:
8:00 am to 5:00 pm EST, Monday thru Friday
U.S. Residents Customer Service Line: 1.800.814.4895 (Outside U.S. Call: 1.440.638.3131)
Weston Products LLC, 20365 Progress Drive, Strongsville, Ohio 44149
WestonProducts.com
Please DO NOT return this item to the retailer before contacting
Weston Products Customer Service.
SAVE THESE INSTRUCTIONS!
Refer to them often and use them to instruct others.
ATTENTION!
VEUILLEZ INSPECTER CET EMBALLAGE AVEC SOIN POUR Y DÉTECTER
TOUTE PIÈCE MANQUANTE OU ENDOMMAGÉE.
SI DES PIÈCES ONT ÉTÉ ENDOMMAGÉES PENDANT LE TRANSPORT, VEUILLEZ
COMMUNIQUER AVEC LE DÉTAILLANT POUR OBTENIR DE L’AIDE.
Pour toutes les autres questions concernant l’utilisation du produit, les pièces manquantes, les problèmes ou
l’activation de la garantie, veuillez communiquer avec l’équipe du service clientèle des produits Weston:
de 8:00 à 17:00 HNE, du lundi au vendredi.
Numéro de téléphone du service clientèle pour les résidents des É.-U. : 1.800.814.4895
Numéro de téléphone à l’extérieur des É.-U. : 1.440.638.3131
Weston Products LLC, 20365 Progress Drive, Strongsville, Ohio 44149
WestonProducts.com
Veuillez communiquer avec le service clientèle des produits Weston AVANT de retourner cet appareil au détaillant.
CONSERVER CES DIRECTIVES!
Veuillez les consulter fréquemment et les utiliser pour la formation.
WARRANTY INFORMATION IS LOCATED IN THE BACK OF THIS BOOKLET.
LES INFORMATIONS RELATIVES À LA GARANTIE SONT SITUÉES AU DOS DE CE BROCHURE.
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Résumé du contenu

Page 1 - 3 Râpes

REV0418133.in.1GraterMODEL NO. 16-0001-W3 Râpes en 1 MODÈLE NO 16-0001-WDue to constant factory improvements, the product pictured might differ slight

Page 2 - ENGLISH INSTRUCTIONS

-10- -11-. . . . . . INSTRUCTIONS EN FRANÇAIS . . . . . . REMARQUE! Les instructions et les renseignements en an-glais précèdent les instructions en

Page 3 - CARTE DE GARANTIE

-2- -19-NOTE! French instructions and information follow the English instructions and information in this booklet.REMARQUE! Les instructions et les

Page 4 - SÉCURITÉ ALIMENTAIRE

INFORMATION SUR LA GARANTIECONSERVEZ CETTE INFORMATION SUR LA GARANTIE POUR VOS DOSSIERS! Weston Products LLC garantit à l’ACHETEUR AU DÉT

Page 5 - NETTOYAGE ET RANGEMENT

-4- -17-1. Place the Base (red) upside down on a stable surface (Figure 1).2. Insert the Garlic Blade labeled “GARLIC-B” (with the wording facing

Page 6 - EMPLOI DE LA RÂPE

-5--16-1. Place the Base (red) on a stable surface (Figure 9).2. Insert the Herb Blade labeled “HERB-B” (with the wording facing up) into

Page 7 - RÂPE À FROMAGE/COUPE-FROMAGE

-6- -15-1. Place the Base (red) on a stable surface.2. Insert the Cheese Blade labeled “CHEESE” with the wording facing up into the Base (Figure 16).3

Page 8 - HACHOIR D’HERBES

-7--14-GRINDING HERBS & GARLIC1. Follow the “ASSEMBLY-HERB & GARLIC GRATER ASSEMBLY” instructions installing the HERB-T and HERB-B

Page 9 - RÂPE POUR L’AIL

-8- -13-1. Disassemble the unit, making sure to separate all components.2. Cleaning should be done immediately after use to prevent food from dryin

Page 10 - . . . . .

There are basic rules to follow when handling food.They are COOK, SEPARATE, CLEAN, and CHILL.COOKIt’s crucial to cook food to a safe internal temperat

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